Nieuw digitaal magazine over participatiewet

MKB – Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland lanceerden deze week www.opnaarde100000.nl, een nieuw digitaal magazine over de Participatiewet.

Wat is de participatiewet?
Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. Werkgevers gaan zich inspannen om 100.000 nieuwe werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat doel moet in 2026 gehaald zijn, is afgesproken in het Sociaal Akkoord in april 2013.

Het magazine
Het online magazine www.opnaarde100000.nl is speciaal voor ondernemers gemaakt. Het blad biedt praktische informatie voor werkgevers. De artikelen nemen je mee langs de Participatiewet. Het online magazine bevat praktijkverhalen en laat werkgevers zien wat er in hun omgeving gebeurt. Daarnaast vormt het online magazine ook de start-up voor een digitaal loket voor werkgevers. Dit wordt in het kader van de 100.000 banen door de werkgeversorganisaties gebouwd. Het project opnaarde100000 wordt dankzij dit nieuwe magazine weer meer zichtbaar.

Bron: MKB Nederland